Polityka prywatności Tesori

 

Szanując Państwa prawo do prywatności, jako właściciel sklepu internetowego oraz Administrator danych  osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U.2014.1182 z późn. zm.) niniejszym przedstawiamy politykę prywatności Tesori

 

Dane, które przetwarzamy

 

Podanie jakichkolwiek danych osobowych jest w pełni dobrowolne. Dla prawidłowego zawarcia i wykonania umowy sprzedaży oraz świadczenia innych usług niezbędne jest podanie danych osobowych, które Państwa identyfikują, w tym adresu, na który ma zostać przesłana zakupiona biżuteria. Informacje, o których podanie mogą Państwo zostać poproszeni w trakcie korzystania z usług Sklepu Tesori obejmują w szczególności: imię i nazwisko, adres dostawy, NIP (w przypadku przedsiębiorców), PESEL, adres e-mail czy numer telefonu.

Niezależnie od zakresu podanych przez Państwa informacji podczas wizyt na stronach Sklepu Tesori serwer lub programy służące do analizy zachowań automatycznie zbierają dane dotyczące tych wizyt. Dane te to w szczególności numer IP i system operacyjny urządzenia, z którego Państwo korzystacie, nazwa przeglądarki, informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania z naszych stron internetowych i usług oraz inne dane transmitowane protokołem http://.

 

W jaki sposób wykorzystujemy te dane? 

Przekazane przez Państwa dane osobowe wykorzystujemy w celu prawidłowego wykonania umowy sprzedaży, w szczególności nadania przesyłki z zamówionym towarem oraz prawidłowego wykonania usług, z których Państwo korzystają lub zamierzają skorzystać. W szczególności podawane przez Państwa dane służą do rejestracji i logowania, obsługi składanych zamówień, płatności oraz kontaktu z Państwem.

Państwa dane są także wykorzystywane w celu:

Nie udostępniamy Państwa danych w żaden inny sposób, niż to wynika z celu działalności Sklepu Tesori oraz zakresu udzielonej zgody i oświadczeń, jakimkolwiek innym podmiotom trzecim bez podstawy prawnej nakazującej nam takie działanie i zapewniamy o podejmowaniu wszelkich starań, aby informacje te były strzeżone właściwie, a w szczególności w sposób przewidziany przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

 

Newsletter

Deklarujemy, iż Państwa dane osobowe nie zostaną wykorzystane w celach marketingowych bez Państwa zgody. W szczególności bez uprzedniego uzyskania takiej zgody nie będą wysyłane do Państwa żadne biuletyny, newslettery czy inne informacje handlowe.

W ramach usługi „Newsletter” mogą Państwo otrzymywać informacje o nowościach czy promocjach oferowanych w Sklepie Tesori. Aby otrzymywać „Newsletter” zostaną Państwo poproszeni o wyrażenie zgody na otrzymywanie informacji handlowych.

Państwa zgoda na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowych pochodzących od Tesori może być w każdej chwili odwołana. Mogą Państwo odwołać zgodę poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres biuro@tesori.com.pl lub pisemnie na adres ul. Rakowicka 71/LU4, 31-521 Kraków lub poprzez odpowiednią zmianę ustawień w Koncie Klienta po uprzedniej rejestracji i zalogowaniu.

 

Twoje prawa

Zgodnie z obowiązującymi przepisami zapewniamy Państwu swobodny dostęp do danych osobowych, ich zmiany, poprawiania oraz usuwania. Dostęp, zmiana, poprawianie oraz usuwanie danych osobowych mogą Państwo dokonywać w dowolnym czasie poprzez Konto Klienta po uprzedniej rejestracji i zalogowaniu. W każdym jednak przypadku wszelkie informacje odnośnie dostępu, zmiany, poprawiania oraz usuwanie swoich danych osobowych uzyskają Państwo kontaktując się ze mną na pod adresem e-mail: biuro@tesori.com.pl lub pisemnie na adres: ul. Rakowicka 71/LU4, 31-521 Kraków.

 

Zabezpieczenie danych osobowych

W celu zminimalizowania zagrożeń jakie wiążą się z nieuprawnionym dostępem do zbiorów danych osobowych dokładamy starań, aby zapewnić właściwy poziom ochrony prywatności i bezpieczeństwa Państwa danych. Narzędzia, którymi się posługujemy zostały dobrane tak, by zapewnić należytą ochronę przetwarzania danych osobowych zgodnie z wymogami prawa.

Zbiór danych osobowych klientów Sklepi Tesori został zgłoszony do rejestracji Generalnemu Inspektorowi Danych Osobowych i wpisany do ogólnokrajowego rejestru zbiorów danych osobowych pod numerem ……………... .

 

Informacja o plikach Cookies

 

Cookies, czyli popularnie zwane ciasteczka (z języka angielskiego cookie oznacza ciasteczko) to niewielkie pliki tekstowe (txt.) wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie usługobiorcy, najczęściej na twardym dysku urządzenia, z którego Państwo korzystacie np. komputer, smartfon, tablet itp. Parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

 

Funkcje Cookies

W ramach naszego Serwisu wykorzystujemy dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym, z którego Państwo korzystacie do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym usługobiorcy przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia.

 

W jaki sposób wykorzystujemy informacje zawarte w Cookies?

Zazwyczaj dane zawarte w „ciasteczkach” są wykorzystywane do automatycznego rozpoznawania konkretnego usługobiorcy przez serwer, dzięki czemu może on wygenerować przeznaczoną dla niego stronę. Umożliwia to na przykład dostosowanie serwisów WWW, obsługi logowania, generowania statystyk itp. Jak to wygląda w praktyce?

Otóż serwer dzięki zapisywanym plikom cookies może sprawdzić, czy z danego komputera oddany został głos w sondzie. Ponadto dostosowuje na przykład reklamę znajdującą się na stronie WWW tak, aby nie wyświetlała się wielokrotnie dla tego samego usługobiorcy.

Używamy plików Cookies w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji usługobiorcy oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Sklepu Tesori. Ponadto używamy ich w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób usługobiorca korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji usługobiorcy.

Usługobiorca może jednak ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby pliki cookies nie zapisywały się na jego dysku, albo automatycznie usuwały w określonym czasie. Ustawienia te mogą więc zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie usługobiorcy. Niestety w konsekwencji może to prowadzić do problemów z wyświetlaniem witryny sklepu.

Tak się zmienia ustawienia przeglądarek, aby wyłączyć automatyczne zapisywanie cookies:

  1. Internet Explorer
  2. Chrome
  3. Safari
  4. Firefox
  5. Opera
  6. Android
  7. Safari (iOS)
  8. Windows Phone
  9. Blackberry